Välja rätt luftvapen

Luftvapen har blivit alltmer populära de senaste åren. Deras tysta rapport innebär att du kan tillbringa en eftermiddagsskytte utan att störa grannarna. Oroa dig inte. Det är inget du kan räkna ut med lite hjälp. Nedan finns allt du behöver veta för att köpa den bästa luftpistolen för dina behov. Luftgevär har funnits länge nu och anses vara ett användbart verktyg för fritids- eller jaktaktiviteter. Även om vissa fortfarande kan betrakta dem som dödliga vapen, är luftgevär faktiskt ett bra sätt att introducera människor i rätt användning av ett vapen, vilket begränsar sannolikheten för att missbruka ett riktigt och mycket farligare skjutvapen.

Oavsett ditt syfte att köpa in luftgevär, så länge det är inom lagen, måste du vara medveten om ditt ansvar för att ha sådana föremål. Och för att göra det måste du lära dig grunderna, som den här artikeln handlar om.

Allmän information om luftgevär

Typer av pelletspistol / luftgevärsammunition

Det finns olika typer av luftpistolskottar du kan välja mellan, och genom att bekanta dig med dem kan du begränsa listan för att hitta vilken ammunition som bäst passar din skjutstil och vilken typ av gevär du äger.

Den typ av ammunition som används i pelletspistoler och Airsoft-vapen är en av deras avgörande egenskaper. BB-vapen tar sitt namn från sin runda ammunition, som kan vara gjord av stål, bly eller plast. Lagerbollar och kulor kan till och med användas som BB. Ammunitionen i BB-pistoler är vanligtvis 4,3 till 4,4 mm, vilket är något mindre än pipan.

Skottet från en BB-pistol är vanligtvis inte så stabilt eller exakt, men det kan fortfarande användas för jakt och målinsträngning av skickliga användare. Vanligtvis används en BB-pistol för träningsskytte.

Pelletspistoler använder vanligtvis en blydiabolopellet, som har en timglasform och är urholkad vid basen. Pelletsen kan vara gjorda av tenn, stålspetsad plast, bly och andra material. Vissa pelletspistoler kan också laddas med pilar eller dart. Vanligtvis används pelletspistoler och luftpistol för målskytte och småviltjakt eftersom deras skott är mer stabila och mer exakta.

Som tidigare nämnts är Airsoft-vapen nästan alltid laddade med 6 mm rund ammunition av plast. Emellertid är metall och även keramisk ammunition tillgänglig för målskytte. Airsoft-vapen används vanligtvis för strategispel, som ofta simulerar krigsspel. Spelare bär vanligtvis en väst och skyddsglasögon för skydd. De används också för Paintball och laddas sedan med färgfylld ammunition. Ammunitionen exploderar vid kontakt och gör det tydligt var en spelare har träffats.

Olika användningsområden för ditt luftgevär

När du handlar efter din pistol är det viktigt att du vet vad du vill göra med den. Om du till exempel planerar att jaga måste du veta vilken typ av jakt du vill göra. Kraftfulla vapen som fjäderkolvpistoler med högre kaliberammunition kan ta ner större djur, som vildsvin. Om du vill jaga fåglar eller annat litet vilt behöver du dock en pistol som är lättare och har större noggrannhet, till exempel en pistol med enkel slag eller PCP. Dessa pistoler gör det också möjligt för dig att gå av fler skott snabbt om du missar den första.

Många olika typer av luftpistoler kan användas för tävling. Populära evenemang inkluderar tävlingen för 10 m luftgevär och 10 m luftpistol. Dessa tävlingar anger sina egna regler för vilka typer av vapen som kan användas, liksom vilken typ av ammunition. När det är möjligt är det lämpligt att välja en pistol med större noggrannhet, till exempel en enkel-takts, PCP eller CO2-driven luftpistol.

För allmän skytte på fritidsmål är det inte lika viktigt att ha en korrekt pistol eller en med stor kraft. Om du skjuter bara för att skjuta, välj en pistol som känns bra i dina armar och som är lätt att hantera. Men om du vill öva din precisionsskytte, öva med en pistol som möjliggör större noggrannhet och användarvänlighet.