Anlita en miljövänlig städfirma

Kanske tror du att du måste använda medel med starka kemikalier för att faktiskt få det rent hemma. Men det är verkligen inte nödvändigt! Och inte behöver du heller blanda dina egna rengöringsmedel. Det finns en hel uppsjö av olika miljövänliga rengöringsmedel du kan köpa i vilken butik som helst.

Och du som gärna anlitar en städfirma Stockholm av olika anledningar, kan anlita en miljövänlig städfirma. Eftersom alternativet nu finns är det upp till dig att göra rätt val för planetens skull. Bara för att städfirman är miljövänlig betyder det inte att de är dyrare än andra! Utan ibland kan det faktiskt vara tvärtom.

Men bara för att du anlitar en städfirma för att hålla rent hemma betyder det ju inte att du själv aldrig städar. Var därför noga när du köper dina egna städprodukter och välj alltid det miljövänliga alternativet. Eftersom miljöfarliga produkter är dåliga för miljön men även för din hälsa borde du alltid ta det bättre alternativet.

Ogillar du att putsa fönster?

Även du som inte anlitar en städfirma för hela huset kan anlita fönsterputs Stockholm. Att ogilla att putsa fönster är du verkligen inte ensam om! Och att anlita en städfirma för att endast komma och putsa alla fönster i hemmet är vanligare än vad du tror. En miljövänlig städfirma använder sig av medel anpassade för miljön vid fönsterputsning Stockholm.

Hur ofta du behöver få dina fönster putsade är egentligen upp till dig. Kanske behöver du endast hjälp ett par gånger om året. Eller är du perfektionist som vill ha det helt rent jämt och ständigt? Då passar det alldeles utmärkt med fönsterputsning Stockholm en gång i månaden. Vilket i sig inte är särskilt ofta!

Dammsug innan moppning

Vet du om att det finns gifter från plastprodukter i dammet på golvet i ditt hem? Visst låter det obehagligt? Med det är faktiskt sant! Och på grund av denna obehagliga verklighet är det bättre att dammsuga innan du moppar. Om dessa gifter hamnar i soptunnan kommer de att brännas. Men om de hamnar i mopphinken hälls de ut i naturen.

För tyvärr är inte reningsverken förberedda för dessa mikroskopiska gifter som hamnar i vattnet. Utan de slinker igenom reningsprocessen vilket gör att gifterna till slut hamnar i naturen. Vilket självklart inte är bra för planeten och i slutändan djur och natur. Alla små förändringar du kan göra i din vardag påverkar miljön positivt!

Hur hittar du en miljövänlig städfirma

Oavsett om du är ute efter endast storstädning, fönsterputsning, flyttstädning Stockholm eller hemstädning bör du vända dig till en miljövänlig städfirma. För det första är det bättre för miljön. För det andra är det bättre för ditt samvete. Och när du stödjer ett miljövänligt företag skapar det ringar på vattnet som sprider sig.

Om du inte känner till en miljövänlig städfirma kan du alltid vända dig online. Med en enkel sökning får du fram flera alternativ. Men bara för att det står på hemsidan att de föredrar miljövänliga produkter behöver det inte betyda att så faktiskt är fallet. Gör därför noggranna efterforskningar och vänd dig till sociala medier.

När du sedan hittat en städfirma du gärna vill anlita är det smart att beställa endast en städning. På så sätt kan du undersöka vilka produkter de använder sig av. Samt känna av om den städfirman är något för dig. Gå på din egen magkänsla. Eftersom personalen oftast städar då du själv inte är hemma är det viktigt att allt känns rätt för dig själv.

Även företag borde anlita en miljövänlig städfirma

Små som stora företag har alltid en miljöpolicy. Men visar sig den verkligen i valet av städfirma? Hur är det på din arbetsplats? Använder ni er av miljövänliga produkter eller av farliga kemikalier då det städas? Det kan vara värt det att ta upp frågan på nästa personalmöte. Trots allt måste vi alla dra vårt strå till stacken! Boka Grön städning som din städfirma Solna och Stockholm.