Renovera enkelt en trappa

En trappa inomhus används dagligen i hemmet och blir lätt sliten och ful med åren. En renovering av trappan kan därför lyfta hela hemmet. Det behöver inte vara särskilt dyrt att utföra renoveringen. Och dessutom är det mycket billigare att renovera än att byta ut hela trappan mot en ny.

Du som själv är händig kan säkert göra mycket av arbetet själv. Men det är säkrast att anlita en firma för att i alla fall se över trappan innan du påbörjar en renovering. Detta på grund av säkerheten. Du vill absolut inte falla och slå dig i trappan och inte heller att en familjemedlem ska råka ut för en olycka.

Olika tillvägagångssätt

Det är du själv som får välja tillvägagångssättet. Utgå från hur den befintliga trappan ser ut och det vardagliga slitaget på trappan. Om du har stora hundar är det smart med ett material som verkligen tål slitage. Med några enkla sökningar på internet får du fram otroligt mycket inspiration!

  • Trappmålning i vit eller i en annan snygg färg som följer temat i hemmet
  • Lacka om trappan, förutsatt att den inte är för sliten
  • Lägg nya trappsteg och betsa för ett snyggt, gammaldags utseende

Trapprenovering filtmatta i trappan? Det förändrar verkligen intrycket av hela hemmet. Samt att det är väldigt skönt under vinterns kalla dagar. Ta dig en funderare på vilken slags förändring du är ute efter och hur designen av den nya trappan fungerar med resten av hemmet.

Är trappstegen väldigt slitna?

I lite äldre hem är det vanligt att trappstegen är extremt utslitna och faktiskt behövs bytas ut. Men det betyder inte att du behöver byta ut hela trappan. Fråga helt enkelt olika firmor efter en trappstegsrenovering. På så sätt kan du renovera trappsteg för trappsteg. Och i detta läget kan du välja designen efter tycke.

Även om det kostar lite mer i material att renovera trappsteg är det verkligen värt det! Trappan får sig en välbehövlig uppfräschning som i sin tur fräschar upp hela hemmet. Dessutom kan du spara in lite på arbetstimmar då du väljer en trappstegsrenovering istället för att slipa, reparera och måla.

Se över säkerheten

Eftersom en trappa används väldigt mycket i hemmet, mycket mer än vad du tror och uppfattar. Är det väldigt viktigt att den fungerar väl ur säkerhetssynpunkt. Kanske är det inte bara designen som behöver en uppfräschning? Ta hjälp av experterna för att avgöra om trappan fortfarande är säker att använda.

När du ändå ska renovera trappstegen kan det vara snyggt att även byta ut räcket. Eller helt enkelt bara reparera och måla om räcket. Det finns ingen mening att spendera tid och pengar på att renovera trappan och sedan ha ett gammalt och slitet räcke. Och så har du ju även säkerheten att tänka på när det gäller räcket!

Hitta rätt firma för din renovering

Eftersom en trappa inte renoveras så ofta kanske du inte känner någon som kan rekommendera en bra firma. Men det är ändå värt att fråga nära och kära. Kanske har du tur! Men gör ändå lite efterforskningar om firman. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra.

Men det går som alltid bra att vända sig till internet och göra en enkel sökning på renovera trappsteg eller trappstegsrenovering. På så sätt kan du få fram flera olika firmor med endast ett klick. Gör dina efterforskningar och läs igenom recensioner på sociala medier.

Ta sedan in minst tre offerter för att ha något att jämföra med. Jämför inte endast priset. Utan även materialet och arbetstimmarna. Fråga även om de lämnar någon garanti på sitt arbetet. I slutändan är det bäst att välja den firma som ger dig bäst magkänsla! Det är oftast den som fungerar bäst för dig. Boka trapprenovering Göteborg eller trapprenovering Västerås hos Svenska trappsteg. Vi finns givetvis i Stockholm också.