Viktiga tips inför köp av åkgräsklippare eller traktorer

När du köper grönytemaskiner eller traktor gör du en relativt stor investering. Vid större investeringar är det viktigt att dels tänka långsiktigt och utvärdera alla möjliga faktorer som har en inverkan vid köpet. Och det finns speciellt många saker att tänka på vid köp utav åkgräsklippare eller traktorer. I den här artikeln har vi lämnat några tips som garanterat kommer att hjälpa dig på vägen.

Tänk på dessa faktorer

Faktorer som du behöver tänka på inkluderar: användningen, storleken på ytan och prisnivån. I listan nedanför finner du de allra viktigaste faktorerna:

  • Användning – Kommer du att använda maskinen året runt eller under några dagar, exempelvis under sommaren varje år?
  • Storlek – Storleken på ytan har en inverkan på vilken maskin du behöver införskaffa. Exempelvis kan mindre ytor vara dugliga för elektriska gräsklippare. Medan större ytor bör klippas av åkgräsklippare.
  • Ytan – Hur ser marken ut? Om det finns några kullar, sluttningar eller hinder bör du överväga att köpa en åkgräsklippare med noll vändradie. Detta hjälper dig att få snävare vändradie och större flexibilitet. Vilket sparar både tid och energi.
  • Pris – Vad är din budget? Till exempel kan hitta gräsklippare som sträcker sig från några tusenlappar till tiotusentals kronor eller ännu mer, beroende på hur mycket du vill spendera.
  • Modell – Det finns en mängd utav traktorer och åkgräsklippare. Ska det vara en ny modell eller äldre? Ett exempel på en ny modell från märket Biomant är deras ogräsborttagare som förstör cellstrukturerna i ogräset med vatten på ett miljövänligt och smart sätt.

Så här väljer du rätt säljare

Det finns en utbredd missuppfattning om att alla leverantörer säljer exakt samma tjänst och utrustning. Bland annat finns det skillnader i fråga om kvalitet, pris och garantier som du bör tänka på. Oavsett om det gäller märket Biomant eller en traktor från Shibaura. Vid garantier är det viktigt att tänka på garantilängden och om du har reparationsarbetet är inkluderat eller inte.